Kuluçka Merkezi Girişimcilerine  KVKK Eğitimi Verildi

Konyaaltı Belediyesi’nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle yürüttüğü ‘Konyaaltı Kuluçka Merkezi’ projesinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında Merkezde yer alan girişimciler teknoloji ve innovasyon temelli ilk girişimcilik eğitimlerini tamamladıktan sonra, özelleştirilmiş eğitimlere başlandı.

Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde Konyaaltı Belediyesi  K.V.K.K uzmanı Filiz UÇAR ROWAN tarafından girişimcilere “Dijital Dünyada Veri Koruma Ve Temel Güvenlik Önlemleri” eğitimi verildi.

“Mahremiyetimiz en değerli varlığımızdır” mottosuyla yola çıkan temel eğitim içerisinde; verinin işleyişi, veri sızdırma maliyetleri, veri saldırısı ile mücadele, siber saldırı ve bu saldırılar için alınması gereken önlemler gibi birçok konuda girişimciler bilgilendirildi.

Rowan Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği bilgi saklamak için kullanılan yazılımlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtirken, ‘Bilinmeyen uygulamalarda veri saklanırsa, daha sonra nereye gideceğini bilemeyiz’ diyerek girişimcileri uyardı.

Verilerin güvensiz yerlerde saklanmasının sonucunda daha sonra nereye gideceğinin de belirsiz olduğunu söyleyen Rowan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kişisel Verilerin Korunması girişimciler için çok önemli bir konu çünkü herhangi bir şekilde siz verilerinizi güvenli olmayan bir yerde saklıyorsanız daha sonra verilerin nereye gideceğini asla bilemezsiniz.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Son Haberler